POLITICA PUBLICĂ PRIVIND MEȘTEȘUGURILE TRADIȚIONALE A FOST ÎN CONSULTARE PUBLICĂ ȘI LA TIMIȘOARA

Miercuri, 12 iunie 2019, a fost organizată cea de-a doua consultare publică pe tema politicii publice alternative privind meșteșugurile tradiționale din cadrul proiectului „Politică publică pentru meșteșugul tradițional”.

Evenimentul s-a derulat în cadrul Hotelului Pacific din Timișoara (strada Mihail Kogălniceanu nr.8), începând cu orele 11:00 și a adunat reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale active în domeniul meșteșugurilor tradiționale, personal din autoritățile și instituțiile publice relevante și meșteșugari din regiunea de Vest.

În cadrul consultării au fost discutate aspecte cu privire la proiect, la politica publică, iar participanții și-au adus contribuția într-un mod foarte activ, prin definirea atât a unor probleme cu care se confruntă meșteșugarii, însă și prin propunerea unei serii de măsuri menite a veni în încercarea de soluționare a acestora. Mai multe detalii se regăsesc în cadrul raportului elaborat în urma organizării consultării publice care poate fi vizualizat aici.

Proiectul „Politică publică pentru meșteșugul tradițional” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 – 2020 și se derulează în perioada 3 septembrie 2018 – 2 noiembrie 2019. Valoarea totală a proiectului este de 934.105,58 lei iar valoarea cofinanțării UE este de 770.988,47 lei. Detalii despre proiect sunt disponibile pe website-ul www.crsds.ro și pe pagina de facebook dedicată proiectului (www.facebook.com/mesteshukar.traditional/).

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.