O NOUĂ CONSULTARE PUBLICĂ PENTRU POLITICA PUBLICĂ PRIVIND MEȘTEȘUGURILE TRADIȚIONALE ORGANIZATĂ LA CLUJ-NAPOCA

În data de 19 iunie 2019 a fost organizată a treia consultare publică pe tema politicii publice alternative privind meșteșugurile tradiționale din cadrul proiectului „Politică publică pentru meșteșugul tradițional”. Evenimentul a avut loc la Hotelul Univers T din Cluj-Napoca (strada Alexandru Vaida Voevod nr. 53-55) începând cu orele 11:00 și a adunat reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale active în domeniul meșteșugurilor tradiționale, personal din autoritățile și instituțiile publice relevante și meșteșugari din regiune.

Consultarea publică a demarat cu prezentarea proiectului, urmată fiind de prezentarea propunerii de politică publică alternativă elaborată în cadrul acestuia. A doua parte a întâlnirii a fost reprezentată de discuțiile cu participanții, ocazie cu care au fost prezentate diverse probleme cu care se confruntă meșteșugarii tradiționali, dar și potențiale soluții pentru rezolvarea acestora prin intermediul politicii publice / a unei propuneri legislative.

Mai multe detalii se regăsesc în cadrul raportului elaborat în urma organizării consultării publice care poate fi vizualizat aici.

Proiectul „Politică publică pentru meșteșugul tradițional” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 – 2020 și se derulează în perioada 3 septembrie 2018 – 2 noiembrie 2019. Valoarea totală a proiectului este de 934.105,58 lei iar valoarea cofinanțării UE este de 770.988,47 lei.

Detalii despre proiect sunt disponibile pe website-ul www.crsds.ro și pe pagina de facebook dedicată proiectului (www.facebook.com/mesteshukar.traditional/).

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.